ienova werkt samen
onze kraamhulp assisteert..

Voorbereiding op de bevalling…
 

Over hoe om te gaan met bevallingspijn leer je in de diverse cursussen of via de informatie van de verloskundige. Rugmassage, warm water, geboorte-tens zijn niet-medicinale middelen die de pijn kunnen verzachten en bij een thuisbevalling of in Origine gebruikt kunnen worden. Kijk op je polis van je zorgverzekering of je in aanmerking komt voor een vergoeding van het Tens apparaat. Voor meer info www.geboortetens.nl 

 

Indien nodig of wenselijk is het in het Amphia Ziekenhuis in Breda mogelijk om voor pijnbestrijding te kiezen. Meer informatie over de diverse mogelijkheden krijgt u in de loop van de zwangerschap. Om alvast wat meer informatie over baringspijn te lezen verwijs ik u naar www.zorgwijzer.nl
Meer informatie in verschillende talen over bevallingspijn vindt u op deze site www.deverloskundige.nl

Daarnaast kan het fijn zijn om voorafgaand aan de bevalling al eens over je wensen en verwachting te praten met je partner maar ook zeker met de verloskundige. Een geboorteplan kan hierbij uitkomst bieden. Als je hier klikt, vind je een pdf met een voorbeeld van een geboorteplan. Je kan deze uitprinten en invullen en tijdens het gesprek over de bevalling bespreken met je verloskundige.

 

In de loop van de zwangerschap wordt het geboorteplan namelijk besproken, vaak rond de 34 weken en vanaf 36 weken worden de belinstructies voor de bevalling besproken. Indien je je wat eerder wilt voorbereiden kijk dan alvast eens op www.normaalbevallen.nl Hier lees je alles over een normale bevalling en hoe je je het beste kunt voorbereiden.
Het is praktisch als je vanaf 36 weken een koffer met spullen voor jezelf en de baby hebt klaarstaan voor het geval je plotseling naar het ziekenhuis moet. 

Voor de komst van de baby ga je in de loop van de zwangerschap de kinderkamer in orde maken en spullen aanschaffen die je nodig hebt tijdens en na de bevalling. Op de site van Careyn www.careynkraamzorg.nl en andere kraamzorgorganisaties vindt je informatie hierover. 

Via je verzekering kan je een kraampakket aanvragen dat je nodig hebt tijdens en na de bevalling (materiaal hieruit hoef je niet mee te nemen naar het ziekenhuis. Zij hebben alles in huis.) 

 

Sometimes all you can do is not think, not wonder, not obsess, not imagine..
Just breathe, everything works out in the end..


Tijdens de bevalling is een kraamverzorgende aanwezig om je te ondersteunen en om de verloskundige te assisteren. Ineke en Maartje werken samen met een eigen kraamzorgteam genaamd Buurtzorg Kraam, maar je bent vrij om te kiezen voor een kraamzorgbureau naar keuze.

Zorg door aandacht, advies en persoonlijke begeleiding!