ienova adviseert
op ervaring en inzicht..

Plaats van de bevalling…

 

Indien de zwangerschap voorspoedig verloopt, is het mogelijk om vanaf 37 tot ongeveer 42 weken thuis of in het geboortecentrum Origine (in het Amphia Ziekenhuis) te bevallen. De plaats van de bevalling bepaal je zelf. Het is belangrijk je goed te laten voorlichten over veiligheid en de sfeer die je bij de bevalling wenst. Bedenk in ieder geval dat je bij een thuisbevalling in je eigen omgeving bent waar je zo lang als mogelijk samen met je partner zelf de regie bepaald en de zorgverleners bij je te gast zijn.

 

Indien de woonomstandigheden ongunstig zijn (dat is echter alleen in zeldzaam voorkomende situaties als hoge verdieping, smalle trappen), wordt geadviseerd voor Origine te kiezen. Bevallen in Origine wordt door de verzekeraar vergoed. Kijk op de site van Geboortecentrum Origine voor meer informatie, inschrijving en de mogelijkheden voor een (gezamenlijk) langer verblijf na de bevalling. In Origine is het daarnaast mogelijk om te bevallen in een speciaal daarvoor ingebouwd bad.

 

Indien er tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaat, wordt de bevalling overgedragen en beval je op de klinische verloskamers. In sommige gevallen neemt de verloskundige van het ziekenhuis dan ook de ondersteunende begeleiding over van je eigen verloskundige. In samenwerking met het Amphia Ziekenhuis is er iedere 4e woensdag van de maand een voorlichtingsavond voor alle zwangeren. Inschrijven is gewenst en kan via de website van Origine.

 

Take my hand, we will get trough this together..

 

Ook als je niet kiest voor een thuisbevalling of noodzakelijk in het ziekenhuis terechtkomt, is het belangrijk dat je “nieuwsgierig” blijft, je eigen “houding” kiest en “ondersteuning” zoekt. Neem in je geboorteplan op dat je graag op tijd van actieve houding verandert en als er iets geadviseerd wordt, vraag dan naar de reden daarvan. Bevallen hoeft niet op je rug, soms werkt het zelf averechts. Een bevalling is een dynamisch proces. Bewegingen ondersteunen het normale verloop van de bevalling en bespoedigen het. Kijk voor verschillende houdingen op de site van www.knov.nl

Zorg door aandacht, advies en persoonlijke begeleiding!